Saturday, 15 October 2016

Bermain Magic Clay

SUPERLIGHT MAGIC CLAY!
APA TU???
Pernah bagi anak anda main Tanah Liat? Play Dough?
Hmmm…tapi…melekit…berat…dan susah nak kemas kan?


JANGAN RISAU! SEKARANG ANDA BOLEH ATASI SEMUA MASALAH TERSEBUT DENGAN…
SUPERLIGHT MAGIC CLAY!!!

Apa yg BEST SANGAT pasal magic clay ni?
Magic clay ni, memang sama macam fungsi tanah liat n play dough…
Untuk buat bentuk-bentuk…buat kraf…boleh buat huruf juga kalau anak-anak nak belajar mengenal huruf!

First time pegang SUPERLIGHT MAGIC CLAY ni, rasa mcm pegang marshmellow! Ringan sangat!!! Senang sangat nak dibentuk sebab tekstur dia macam doh buat roti tu! Lembut je!
Walaupun lembut, tapi TAK BASAH… TAK MELEKIT…
Tangan pun TAK ADA RASA BERMINYAK!

Lepas kita dah buat bentuk-bentuk tu, kalau kita biarkan terdedah di udara, clay tu akan mengeras…so, bentuk tu dah jadi bentuk tetap. Tapi masih ringan!
Magik! Magik! Magik!

Tadaaa….dah dapat buat kraf sendiri! Boleh jadikan perhiasan… atau key-chain…atau mini collectibles models (koleksi model-model mini)…
Seronok sangat untuk main clay ni dengan anak-anak waktu hujung minggu! Sambil latih motor skill anak-anak, boleh jugak tengok kreativiti mereka! In- sya Allah anda dapat spent quality time dengan anak-anak!


No comments:

Post a Comment