Saturday, 15 October 2016

Bermain Magic Clay

SUPERLIGHT MAGIC CLAY!
APA TU???
Pernah bagi anak anda main Tanah Liat? Play Dough?
Hmmm…tapi…melekit…berat…dan susah nak kemas kan?


JANGAN RISAU! SEKARANG ANDA BOLEH ATASI SEMUA MASALAH TERSEBUT DENGAN…
SUPERLIGHT MAGIC CLAY!!!

Apa yg BEST SANGAT pasal magic clay ni?
Magic clay ni, memang sama macam fungsi tanah liat n play dough…
Untuk buat bentuk-bentuk…buat kraf…boleh buat huruf juga kalau anak-anak nak belajar mengenal huruf!

First time pegang SUPERLIGHT MAGIC CLAY ni, rasa mcm pegang marshmellow! Ringan sangat!!! Senang sangat nak dibentuk sebab tekstur dia macam doh buat roti tu! Lembut je!
Walaupun lembut, tapi TAK BASAH… TAK MELEKIT…
Tangan pun TAK ADA RASA BERMINYAK!

Lepas kita dah buat bentuk-bentuk tu, kalau kita biarkan terdedah di udara, clay tu akan mengeras…so, bentuk tu dah jadi bentuk tetap. Tapi masih ringan!
Magik! Magik! Magik!

Tadaaa….dah dapat buat kraf sendiri! Boleh jadikan perhiasan… atau key-chain…atau mini collectibles models (koleksi model-model mini)…
Seronok sangat untuk main clay ni dengan anak-anak waktu hujung minggu! Sambil latih motor skill anak-anak, boleh jugak tengok kreativiti mereka! In- sya Allah anda dapat spent quality time dengan anak-anak!


Thursday, 28 July 2016

Kenali Nurraysa Beauty

" CANTIK SIHAT DAN SELAMAT "

👇🏻👇🏻👇🏻
SAHUT CABARAN DENGAN PRODUK NURRAYSA
KEKAL CANTIK DENGAN BAHAN NATURAL TANPA BAHAN KIMIA BAHAYA  SELAMAT 100%

Sedikit info tentang produk Nurraysa Beauty😍😍😍

Makna nama NURRAYSA (produk)..
👛 NUR  Nur Aini (pengasas)
👛 RAY  Rayyan (anak sulung)
👛 SA Saiful ( nama suami pengasas )

Produk yang di asaskan sangat berkualiti tinggi daripada bahan-bahan semulajadi.
🌟 Ada sijil Halal
🌟 Ada pengesahan KKM
🌟 Produk Muslim dan Bumiputera
🌟 100% Organik
🌟 Tanpa bahan kimia berbahaya
🌟 Sesuai utk semua peringkat umur termasuk bayi dan ibu hamil

Tagline: Everyone can be beautiful 👰🏻 👰🏻 👰🏻 Berikut adalah produk rangkaian Nurraysa Beauty: ❤ Nurraysa Collagen Soap
❤ Set Trial Skincare
❤ Krim Uv Loose
❤ Treatment Serum Loose
❤ Miracle Whitening Spray Loose
❤ Pearl Magic Lipstick
❤ Instant Pearl Glow Lotion
❤ Shining Mineral Blusher
❤ Flawless Mineral Loose Powder
❤ Habbatussauda' Hair Shampoo
❤ Miracle Black Eyeliner
❤ Stem cell Feminine Wash
❤ Organic Body Wash
❤ Argan Whitening Moisturizer
❤ Nurraysa Collagen Powder
❤ Perfect Brow Shaping
❤ Maskara

Pengasas: Nur Aini Zolkepeli dari Kuantan, Pahang

Nak Order? Mahu jadi dropship? Mahu dapat harga promosi?

Jangan Tunggu Lagi! 2 Hari sahaja lagi!

WhatsApp📲 011-32566303


Thursday, 9 June 2016

Kaizen - Success Until Jannah

Salam Jumuah yang mulia di bulan penuh barakah 5 Ramadan 1437 Hijriah. Berjalan-jalan di Kuala Lumpur seminggu sebelum puasa, sempat singgah di sebuah kedai buku untuk melihat jika ada buah tangan yang boleh di bawa balik. Masuk sahaja di kedai tersebut, melihat susunan buku yang banyak dan kemas mencari sesuatu yang dapat menarik perhatian mata. Tertarik dengan lukisan ilustrasi wajah angkasawan negara Sheikh Muzaffar di dalam sebuah roket dengan tajuk #Kaizen. Minda cepat sahaja bertanya persoalan, Apakah Kaizen itu?
Tanganku dengan cepatnya mengambil dan membelek buku tersebut untuk mencari Kaizen itu. telihat tulisan kecil dengan slogan 'Success until Jannah'. Mmm..mungkin buku ini sesuai untuk saya dan pembaca miliki. Hasil tulisan penulis muda MQ Iman yang berjaya menyentuh hati dan minda saya, memberi semangat, inspirasi dan motivasi untuk mencapai cita-cita dan impian bukan sahaja terhenti di sini bahkan berjaya hingga ke Syurga.
#Kaizen adalah karya pertama beliau bersama Must Read Sdn. Bhd. Pinjaman perkataan dari Jepun yang membawa maksud berubah untuk kebaikkan. Pastinya perkataan baru untuk saya juga :). Buku ini sebagai panduan untuk kita mengubah cara hidup dan  mencapai kejayaan yang diimpikan dengan coretan kata-kata hikmah dan pengajaran mengenal diri, menggapai impian dan apabila kita sudah berjaya. Jom miliki dan baca bersama #Kaizen - Success until Jannah.


 Kadang-kadang,
Sebelum kau berjaya,
kau terpaksa jatuh dahulu.
Tersungkur, sakit, perit.
Tapi apabila kau dah berjaya bangun,
kau akan dapat rasa betapa
Manisnya kejayaan itu.
* Bagi yang mahu miliki buku ini dengan segera, mudah dan tangkas boleh klik #Kaizen-Success Until Jannah
Promosi Ramadan 2016

Promosi Buku Resepi Ramadan 2016


Tuesday, 31 May 2016

Anak Pandai 'English'

Ibu ayah, mahu anak Selesa Berbahasa Inggeris?
Bimbang anak-anak asyik menonton youtube sahaja?
v  Ibu ayah mesti seronok sebutan Inggeris mengalir lancar bila anak bertutur.
v  Vocabulary makin luas dan keyakinan anak mula meningkat.

 Bukan itu sahaja, anak-anak akan mendapat manfaat:-
ร˜  LEBIH MUDAH menangkap Bahasa Inggeris dengan 10 lagu konten islami.
ร˜  LEBIH SERONOK mengisi masa lapang membuat latihan di buku aktiviti menarik.
ร˜  LEBIH SEMANGAT belajar dengan kata-kata hebat Stickers English + Zikrullah. 
ร˜  LEBIH CERIA dengan kata-kata hikmah mini poster yang comel dan unik.
MULAKAN dengan LANGKAH PERTAMA. Bantu anak menangkap bunyi Inggeris banyak-banyak mulai sekarang. Syaratnya mestilah dengan cara yang anak-anak suka pastinya. Sings help a lot! Lagi bagus, lagu yang dipilih membawa nilai ISLAMIK, kenal ALLAH, sayang NABI dan suka AL-QURAN. Semuanya, dengan hanya mendengar LAGU ENGLISH & LIRIK ISLAMIK dari ISLAMIC CHILDREN SONGS.
Ingin lihat VIDEO?
Sila ketik link dibawah ini ya ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜‰

Ingin hadiahkan DVD ini kepada anak-anak tersayang?

Set DVD ini mengandungi:-

รผ  10 Lagu Video Animasi CERIA
รผ  30 Muka Surat Buku AKTIVITI
รผ  48 Stickers English ZIKRULLAH
รผ  10 Mini Poster kata HIKMAH


 Original DVD
10 lagu Animasi ceria.
Lagu popular Nursery Rhymes yang di ubah lirik kepada lirik yang lebih islamik seperti:

Rain rain go away,
come again another day.

di ubah kepada:

Rain is a blessing,
From Allah Ar-Raheem.


30 muka surat buku aktiviti merangkumi pelbagai latihan menarik seperti 'colouring', 'word search', 'handwritting', 'crossword' dan 'puzzle'.


48 stickers hebat English + Zikrullah.
Dengan kata-kata hebat memberi semangat.





10 kad mini kata-kata Hikmah yang menyentuh hati.

Apa kata mereka yang telah memiliki Set Islamic Children Songs ini?





Rebutlah peluang dengan harga promosi sekarang hanya…
= RM97 sahaja!
Tetapi, ibu ayah bertuah kerana..
Sempena PELANCARAN, harga LEBIH JIMAT,
hanya serendah…
= RM60 sahaja
+
PERCUMA eBook Permainan Perkataan Fasih Berbahasa Inggeris 
(Dalam bentuk PDF, akan diterima melalui emel)

Lebih JIMAT whatsapp Sara +6011 32566303

atau klik di sini





(kos pos rm6 semenanjung / rm10 sabah sarawak)


Thursday, 5 May 2016

ROMPER BAJU MELAYU SELESA

Romper Bayi Comel

Ramadhan hampir tiba, Syawal akan menyusul pula. Ekslusif untuk ibu-ibu yang inginkan bayi comel anda sentiasa selesa, bergaya dan kekal comel.

Romper Baju Melayu untuk si manja anda yang ciut miut kekal selesa dan sejuk di pakai sepanjang hari kerana diperbuat daripada material cotton, mudah di pakai dan mempunyai 5 pilihan warna dan saiz bermula dari si manja 3 bulan sehingga 2 tahun.

Keselesaan anak-anak menjadi keutamaan bila tiba berziarah sanak-saudara di Hari Raya. Ibu tidak runsing dan bimbang lagi dengan adanya Romper Baju Melayuyang selesa dari jenama Bajoo ini.

Mahu anak-anak selesa dan bergaya? ๐Ÿ‘ถ๐ŸปRomper Baju Melayu๐Ÿ‘ถ๐Ÿป











๐Ÿ’•ROMPER Baju Melayu untuk si manja cute miut๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ ๐Ÿ’•

๐ŸŽˆJenama Bajoo
๐ŸŽˆMaterial cotton
๐ŸŽˆ6 warna pilihan
(Mint green, Red crimson, Forest Green, Indigo, Yellow & Royal blue)
๐ŸŽˆ5 saiz (3m, 6m, 12m, 18m, 24m)
๐ŸŽˆMudah dipakai

Harga | RM69
Postage 0.40kg
RM6 (SM), RM9 (SS)

WhatsApp sara +6011 32566303 untuk detail Romper Baju Melayu.
Boleh juga isi borang SINI untuk tempahan.


Wednesday, 27 April 2016

Buku Haiwan dan Bunyi


Buku Haiwan Dan Bunyi

Ayuh ibu mama dan mummy pelbagaikan buku bacaan untuk anak-anak.
Buku haiwan dan bunyi sangat istemewa kerana mempunyai gambar yang menarik dengan teks bacaan yang pendek pada setiap muka surat serta boleh dengar bunyi haiwan. Berseronoklah membuat mimik muka dan mendengar bunyi haiwan dengan anak-anak. Ketika membaca buku cerita (aktiviti otak kiri) untuk mengalakkan anak-anak merasai pelbagai emosi (aktiviti otak kanan) dan berimaginasi walaupun masih kecil.

Terdapat 2 tajuk :-
1.      Buku haiwan dan bunyi Harimau.
2.      Buku haiwan dan bunyi Gajah.

Terbitan : Edukid Publication
Edaran : Edukid Distribution
Bil m/s : 10m/s termasuk muka depan & belakang
Ukuran : 20.3cm x 15.3cm




·         Sebuah buku berharga RM9.90
·         Cas poslaju Semenanjung RM6
·         Cas poslaju Sabah / Serawak RM9
Untuk pembelian bole sms/whatsapp +601132566303 atau isi borang tempahan https://maisarahselamat.wufoo.com/forms/zkqoc831yitdvu/ 




Ajar Bayi Minat Membaca

Cara Mudah Ajar Bayi Membaca.

Teks : Maisarah Selamat
Foto : Ikhsan Fiza

Membaca untuk bayi sangat bagus sebagai rangsangan awal bayi minat membaca dan suka buku. antara faedah yang diperolehi memberi peluang kepada bayi untuk melihat pelbagai gambar menarik, menggunakan jari untuk mengenal objek dan menjawab soalan. Secara tidak langsung, mengajarnya berkomunikasi (perkembangan bahasa) dan berinteraksi (perkembangan sosial). (Nik Eliana-Ajar Anak Kecil Membaca Awal)

Cara MUDAH membaca untuk bayi 3 bulan dan ke atas:

1. Pangku bayi di riba dan bacakan buku.

2. Tunjuk objek yang terdapat di dalam buku dengan jari.

3. Gunakanlah pelbagai intonasi dan nada suara.

"This motorcycle. Vroom, vroom, vroommm"

4. Bacakan selama 2-3 minit sahaja setiap hari.

5. Biarkan anak 'touch and feel' buku.

Fabric soft yang berwarna warni dan terang mampu menarik minat bayi membaca. Ibu tidak perlu risau lagi kerana buku fabric soft ini boleh dibasuh,digigit,direnyuk dan senang dibawa kemana-mana :).

Secara tidak sedar aktiviti bayi mengunakan fabrik lembut dapat merangsang perkembangan fizikal bayi anda. Selain itu, perkembangan motor terutamanya motor halus seperti koordinasi mata dan tangan akan membantu bayi anda belajar membaca. kemahiran mengengam pula akan membantu si comel anda menulis kelak.

Mahu detail muka surat buku fabrik lembut ini boleh WhatsApp Sara +6011 32566303.


Pakej Buku Pertama Bayi
Setiap kotak mempunyai 4 buah softbook yang selamat untuk bayi anda.
Detail produk:-
material: kain (made using high quality soft fiber material).
saiz: 15cm x 15cm (approximately).
setiap buku mempunyai 8 mukasurat termasuk 'cover' depan belakang.
mempunyai bola kecil yang mengeluarkan bunyi.
* Fabrik ini boleh dibasuh.
======================
Pakej Buku Pertama Bayi ini berharga RM64/ box
( tidak boleh dibeli secara berasingan)

* Cas poslaju Semenanjung RM6
* Cas poslaju Sabah/Serawak RM9
Untuk tempahan boleh isi borang tempahan di sini https://maisarahselamat.wufoo.com/forms/zkqoc831yitdvu/