Thursday, 18 January 2018

Persediaan Makanan Pertama Bayi

Sebulan lagi baby Ziyad turn to 6 months.

Yeay! Boleh makan!.

Ibu sangat teruja nak bagi anak ibu makan nieh. Semestinya dari air tangan ibu yang bersih suci diyakini 100% kan. πŸ˜‰

Idea pertama, Window shopping dulu keperluan (peralatan) memperkenalkan bayi makanan pertama.

Bila ada peralatan, mudah dan senang proses penyediaan 'first food' anak-anak.

Tujuan lain, supaya ibu lebih bersemangat dan gigih dalam menyediakan makanan terbaik untuk anak-anak.

Sokongan dari Abi penting juga ya. Mereka lah yang akan menyediakan sumber kewangan untuk penyediaan bahan-bahan dan peralatan. Harap impian (window shopping) ini menjadi realiti. Hihi πŸ˜πŸ˜‰πŸ˜œ

Suka bekas comei nie dari Ikea. Set pinggan sudu cawan untuk suap baby. Beli set senang, untuk kakak dan abang ngah sekali. BPA FREE.


Nie penting untuk simpan stock/puri makanan bayi. Comei juga bekasnya.😚

Baby bip supaya baju anak tak kotor. Baby feeder untuk memudahkan suap makanan. Tak lah tumpah bila baby tepis-tepiskan. Sesuai juga untuk travel.

Mini baby food maker. Tak bercampur dengan blender di rumah tue. Takde lah tetiba sahaja puri rasa pedas kan.😨 
Size bowl yang kecil,ngam-ngam nak blender sejenis makanan bayi.
Sebab dia kiut miut. Hihi. Ada juga cartoon sesuai untuk baby girl. Set Manual Food Processor. Nak lecek pisang guna saja nie.


Portable food processor. Guna tangan sahaja, tarik-tarik siap dah puri baby. Nak balik kampung sumbat ja dalam bakul baby. Nak dapat FREE macam nie boleh dengan beli Pressure Cooker Noxxa Bermula 15/1 - 14/2/2018. Eh..eh..πŸ˜„πŸ˜…. Boleh wasap ibu ya www.wasap.my/60196685421/PC



Ada bajet lebih boleh lah dapatkan Baby Food processor nieh. 2 in 1 Steam and Blender.

Ada idea lain boleh kongsi di komen ya.

Silalah kongsi artikel ini kepada ibu-ibu/kawan-kawan/keluarga yang ada anak 6 bulan ya. Terima kasih.😍


Saturday, 15 October 2016

Bermain Magic Clay

SUPERLIGHT MAGIC CLAY!
APA TU???
Pernah bagi anak anda main Tanah Liat? Play Dough?
Hmmm…tapi…melekit…berat…dan susah nak kemas kan?


JANGAN RISAU! SEKARANG ANDA BOLEH ATASI SEMUA MASALAH TERSEBUT DENGAN…
SUPERLIGHT MAGIC CLAY!!!

Apa yg BEST SANGAT pasal magic clay ni?
Magic clay ni, memang sama macam fungsi tanah liat n play dough…
Untuk buat bentuk-bentuk…buat kraf…boleh buat huruf juga kalau anak-anak nak belajar mengenal huruf!

First time pegang SUPERLIGHT MAGIC CLAY ni, rasa mcm pegang marshmellow! Ringan sangat!!! Senang sangat nak dibentuk sebab tekstur dia macam doh buat roti tu! Lembut je!
Walaupun lembut, tapi TAK BASAH… TAK MELEKIT…
Tangan pun TAK ADA RASA BERMINYAK!

Lepas kita dah buat bentuk-bentuk tu, kalau kita biarkan terdedah di udara, clay tu akan mengeras…so, bentuk tu dah jadi bentuk tetap. Tapi masih ringan!
Magik! Magik! Magik!

Tadaaa….dah dapat buat kraf sendiri! Boleh jadikan perhiasan… atau key-chain…atau mini collectibles models (koleksi model-model mini)…
Seronok sangat untuk main clay ni dengan anak-anak waktu hujung minggu! Sambil latih motor skill anak-anak, boleh jugak tengok kreativiti mereka! In- sya Allah anda dapat spent quality time dengan anak-anak!


Thursday, 28 July 2016

Kenali Nurraysa Beauty

" CANTIK SIHAT DAN SELAMAT "

👇🏻👇🏻👇🏻
SAHUT CABARAN DENGAN PRODUK NURRAYSA
KEKAL CANTIK DENGAN BAHAN NATURAL TANPA BAHAN KIMIA BAHAYA  SELAMAT 100%

Sedikit info tentang produk Nurraysa Beauty😍😍😍

Makna nama NURRAYSA (produk)..
👛 NUR  Nur Aini (pengasas)
👛 RAY  Rayyan (anak sulung)
👛 SA Saiful ( nama suami pengasas )

Produk yang di asaskan sangat berkualiti tinggi daripada bahan-bahan semulajadi.
🌟 Ada sijil Halal
🌟 Ada pengesahan KKM
🌟 Produk Muslim dan Bumiputera
🌟 100% Organik
🌟 Tanpa bahan kimia berbahaya
🌟 Sesuai utk semua peringkat umur termasuk bayi dan ibu hamil

Tagline: Everyone can be beautiful 👰🏻 👰🏻 👰🏻 Berikut adalah produk rangkaian Nurraysa Beauty: ❤ Nurraysa Collagen Soap
❤ Set Trial Skincare
❤ Krim Uv Loose
❤ Treatment Serum Loose
❤ Miracle Whitening Spray Loose
❤ Pearl Magic Lipstick
❤ Instant Pearl Glow Lotion
❤ Shining Mineral Blusher
❤ Flawless Mineral Loose Powder
❤ Habbatussauda' Hair Shampoo
❤ Miracle Black Eyeliner
❤ Stem cell Feminine Wash
❤ Organic Body Wash
❤ Argan Whitening Moisturizer
❤ Nurraysa Collagen Powder
❤ Perfect Brow Shaping
❤ Maskara

Pengasas: Nur Aini Zolkepeli dari Kuantan, Pahang

Nak Order? Mahu jadi dropship? Mahu dapat harga promosi?

Jangan Tunggu Lagi! 2 Hari sahaja lagi!

WhatsApp📲 011-32566303


Thursday, 9 June 2016

Kaizen - Success Until Jannah

Salam Jumuah yang mulia di bulan penuh barakah 5 Ramadan 1437 Hijriah. Berjalan-jalan di Kuala Lumpur seminggu sebelum puasa, sempat singgah di sebuah kedai buku untuk melihat jika ada buah tangan yang boleh di bawa balik. Masuk sahaja di kedai tersebut, melihat susunan buku yang banyak dan kemas mencari sesuatu yang dapat menarik perhatian mata. Tertarik dengan lukisan ilustrasi wajah angkasawan negara Sheikh Muzaffar di dalam sebuah roket dengan tajuk #Kaizen. Minda cepat sahaja bertanya persoalan, Apakah Kaizen itu?
Tanganku dengan cepatnya mengambil dan membelek buku tersebut untuk mencari Kaizen itu. telihat tulisan kecil dengan slogan 'Success until Jannah'. Mmm..mungkin buku ini sesuai untuk saya dan pembaca miliki. Hasil tulisan penulis muda MQ Iman yang berjaya menyentuh hati dan minda saya, memberi semangat, inspirasi dan motivasi untuk mencapai cita-cita dan impian bukan sahaja terhenti di sini bahkan berjaya hingga ke Syurga.
#Kaizen adalah karya pertama beliau bersama Must Read Sdn. Bhd. Pinjaman perkataan dari Jepun yang membawa maksud berubah untuk kebaikkan. Pastinya perkataan baru untuk saya juga :). Buku ini sebagai panduan untuk kita mengubah cara hidup dan  mencapai kejayaan yang diimpikan dengan coretan kata-kata hikmah dan pengajaran mengenal diri, menggapai impian dan apabila kita sudah berjaya. Jom miliki dan baca bersama #Kaizen - Success until Jannah.


 Kadang-kadang,
Sebelum kau berjaya,
kau terpaksa jatuh dahulu.
Tersungkur, sakit, perit.
Tapi apabila kau dah berjaya bangun,
kau akan dapat rasa betapa
Manisnya kejayaan itu.
* Bagi yang mahu miliki buku ini dengan segera, mudah dan tangkas boleh klik #Kaizen-Success Until Jannah
Promosi Ramadan 2016

Promosi Buku Resepi Ramadan 2016


Tuesday, 31 May 2016

Anak Pandai 'English'

Ibu ayah, mahu anak Selesa Berbahasa Inggeris?
Bimbang anak-anak asyik menonton youtube sahaja?
v  Ibu ayah mesti seronok sebutan Inggeris mengalir lancar bila anak bertutur.
v  Vocabulary makin luas dan keyakinan anak mula meningkat.

 Bukan itu sahaja, anak-anak akan mendapat manfaat:-
Ø  LEBIH MUDAH menangkap Bahasa Inggeris dengan 10 lagu konten islami.
Ø  LEBIH SERONOK mengisi masa lapang membuat latihan di buku aktiviti menarik.
Ø  LEBIH SEMANGAT belajar dengan kata-kata hebat Stickers English + Zikrullah. 
Ø  LEBIH CERIA dengan kata-kata hikmah mini poster yang comel dan unik.
MULAKAN dengan LANGKAH PERTAMA. Bantu anak menangkap bunyi Inggeris banyak-banyak mulai sekarang. Syaratnya mestilah dengan cara yang anak-anak suka pastinya. Sings help a lot! Lagi bagus, lagu yang dipilih membawa nilai ISLAMIK, kenal ALLAH, sayang NABI dan suka AL-QURAN. Semuanya, dengan hanya mendengar LAGU ENGLISH & LIRIK ISLAMIK dari ISLAMIC CHILDREN SONGS.
Ingin lihat VIDEO?
Sila ketik link dibawah ini ya πŸ˜ŠπŸ˜‰

Ingin hadiahkan DVD ini kepada anak-anak tersayang?

Set DVD ini mengandungi:-

ΓΌ  10 Lagu Video Animasi CERIA
ΓΌ  30 Muka Surat Buku AKTIVITI
ΓΌ  48 Stickers English ZIKRULLAH
ΓΌ  10 Mini Poster kata HIKMAH


 Original DVD
10 lagu Animasi ceria.
Lagu popular Nursery Rhymes yang di ubah lirik kepada lirik yang lebih islamik seperti:

Rain rain go away,
come again another day.

di ubah kepada:

Rain is a blessing,
From Allah Ar-Raheem.


30 muka surat buku aktiviti merangkumi pelbagai latihan menarik seperti 'colouring', 'word search', 'handwritting', 'crossword' dan 'puzzle'.


48 stickers hebat English + Zikrullah.
Dengan kata-kata hebat memberi semangat.





10 kad mini kata-kata Hikmah yang menyentuh hati.

Apa kata mereka yang telah memiliki Set Islamic Children Songs ini?





Rebutlah peluang dengan harga promosi sekarang hanya…
= RM97 sahaja!
Tetapi, ibu ayah bertuah kerana..
Sempena PELANCARAN, harga LEBIH JIMAT,
hanya serendah…
= RM60 sahaja
+
PERCUMA eBook Permainan Perkataan Fasih Berbahasa Inggeris 
(Dalam bentuk PDF, akan diterima melalui emel)

Lebih JIMAT whatsapp Sara +6011 32566303

atau klik di sini





(kos pos rm6 semenanjung / rm10 sabah sarawak)


Thursday, 5 May 2016

ROMPER BAJU MELAYU SELESA

Romper Bayi Comel

Ramadhan hampir tiba, Syawal akan menyusul pula. Ekslusif untuk ibu-ibu yang inginkan bayi comel anda sentiasa selesa, bergaya dan kekal comel.

Romper Baju Melayu untuk si manja anda yang ciut miut kekal selesa dan sejuk di pakai sepanjang hari kerana diperbuat daripada material cotton, mudah di pakai dan mempunyai 5 pilihan warna dan saiz bermula dari si manja 3 bulan sehingga 2 tahun.

Keselesaan anak-anak menjadi keutamaan bila tiba berziarah sanak-saudara di Hari Raya. Ibu tidak runsing dan bimbang lagi dengan adanya Romper Baju Melayuyang selesa dari jenama Bajoo ini.

Mahu anak-anak selesa dan bergaya? πŸ‘ΆπŸ»Romper Baju MelayuπŸ‘ΆπŸ»











πŸ’•ROMPER Baju Melayu untuk si manja cute miut😘😘😘 πŸ’•

🎈Jenama Bajoo
🎈Material cotton
🎈6 warna pilihan
(Mint green, Red crimson, Forest Green, Indigo, Yellow & Royal blue)
🎈5 saiz (3m, 6m, 12m, 18m, 24m)
🎈Mudah dipakai

Harga | RM69
Postage 0.40kg
RM6 (SM), RM9 (SS)

WhatsApp sara +6011 32566303 untuk detail Romper Baju Melayu.
Boleh juga isi borang SINI untuk tempahan.